Županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode održala promociju knjige „Đurđevečki peski“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U đurđevačkoj Gradskoj knjižnici održana je promocija knjige „Đurđevečki peski“ u kojoj su objedinjena provedena integralna prirodoslovna istraživanja bioraznolikosti Đurđevačkih peski nastala u okviru projekta „Tjedan prirodoslovlja Đurđevački peski 2015“.

Promociji je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je pri tom pozdravila sve okupljene te se zahvalila inicijatorima na provedbi ovog „značajnog projekta za našu Županiju, ali i cijelu Hrvatsku“. Zahvalu je uputila i autorima knjige naglasivši: „Promocija ove knjige tek je jedna od niza aktivnosti županijske Javne ustanove koje provodi s ciljem očuvanja i promocije Đurđevačkih peski, a koja će biti temelj za daljnje proučavanje i istraživanja našeg jedinstvenog pješčanog ekosustava u Hrvatskoj te pješčanog staništa koje je prepoznato i u Europi te uvršteno u vrijedna Natura 2000 područja“.

Knjigu je predstavio urednik ujedno i autor knjige Roman Ozimec iz Društva za istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti Hrvatske – ADIPA, a o samom projektu govorila je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar te profesor s Prirodoslovnog matematičkog fakulteta u Zagrebu Vladimir Hršak.

Služba ureda župana