Zamjenik Pal prisustvovao završnoj manifestaciji predstavljanja Koprivničko-križevačke županije u Pečuhu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima prisustvovao je završnoj manifestaciji predstavljanja Koprivničko-križevačke županije  u ovoj godini na konzularnom području Pečuh.

Manifestacija je započela promocijom knjige molitvica „Moliti srcem“, na hrvatskom i mađarskom jeziku, autorice generalne konzulice Republike Hrvatske u Pečuhu Vesne Haluge.

Riječ je o knjizi koja je namijenjena djeci polaznicima hrvatskog dječjeg vrtića u Pečuhu, a njome se nastoji pružiti podrška učenju i njegovanju hrvatskog jezika. Tom je prilikom ujedno i predstavljen „hrvatski stolac“ koji je na inicijativu generalne konzulice Haluge izradila Obrtnička škola Koprivnica, a čiju je inicijativu podržala i Koprivničko – križevačka županija.

Potom je u organizaciji Hrvatskog kluba „August Šenoa“ i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu u Pečuškoj katedrali održan Hrvatski adventski koncert Hrvatskog pjevačkog društva „Kalnik“ iz Križevaca. Prilikom koncerta izvedene su hrvatske tradicionalne pjesme došašća kao i skladbe sakralnog karaktera nekoliko hrvatskih skladatelja.

Nakon koncerta održana je sveta misa koju je predvodio monsinjor Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije koji je pri tom vjernicima Hrvatima uputio i riječi podrške u nastojanjima da očuvaju hrvatski nacionalni identitet, jezik i običaje, a pjevanje na misnom slavlju predvodio je ženski pjevački zbor „Augusta Šenoe“.

Služba ureda župana