Predsjednik Vlade Plenković posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uoči sastanka svih hrvatskih župana u ponedjeljak, 19. prosinca u Vladi Republike Hrvatske, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je u pratnji ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić posjetio Koprivničko-križevačku županiju gdje se susreo s županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Darkom Sobotom.

Župan ga je tom prigodom upoznao sa realizacijom i problematikom strateških projekata u županijskoj upravi te pri tom izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom na kojoj se prije svega razgovaralo o najvažnijim infrastrukturnim i gospodarskim temama važnim za Koprivničko-križevačku županiju.

 „Poseban naglasak smo stavili na daljnji razvoj prometne infrastrukture. Naravno da je u fokusu nastavak gradnje brze ceste od Križevaca već prema predviđenim planovima. Premijer je izrazio svoje mišljenje da je ova povezanost grada Križevaca preduvjet gospodarskog razvoja i da će u budućnosti podržati nastavak tog projekta“, dodao je župan naglasivši da je ovaj posjet ujedno bila i prilika da se razgovara o problematici izgradnje nove Obrtničke škole Koprivnica. Pored toga, razgovaralo se i o problematici projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Piškornica“ kao i o tvrtki Podravka „kao prioritetnom gospodarskom pitanju uz koji je mnogo toga vezano u našoj županiji“ kazao je župan.

Predsjednik Vlade Plenković u svom obraćanju posebno je naglasio kako je ovaj sastanak „obuhvatio ključne, gospodarske i socijalne teme vezane za Koprivničko-križevačku županiju “. Dodao je kako je cilj ovog sastanka, ali i sastanka diljem županija da se „što kvalitetnije i neposrednije informiramo jer želimo biti u potpunosti svjesni svih političkih i razvojnih prioriteta svih dijelova Hrvatske“.

U sklopu posjeta predsjednik Vlade Plenković sastao se i s domaćinom gradonačelnikom Grada Križevaca Brankom Hrgom te je pateru Ivanu Radeljaku, ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije uručio Odluku Vlade o jednokratnoj pomoći iz robnih zaliha u iznosu od  3.650.000 kuna. U pratnji vladike križevačkog, biskupa Nikole Kekića, župnika Mihajla Simunovića i Stjepana Sovičeka, župana Darka Korena i gradonačelnika Branka Hrga premijer je razgledao Grkokatoličku katedralu Presvete Trojice, katedralnu muzejsku zbirku i knjižnicu s inkunabulama.

Služba ureda župana