Predstavljanje knjige Vladimira Šeksa „1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat i Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ I. i II. dio

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Koprivnice održano je predstavljanje knjiga “ 1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ i „Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat- pad Vukovara“, autora Vladimira Šeksa.

Predstavljanju su prisustvovali i zamjenici  župana Ivan Pal i Darko Sobota koji je uvodno pozdravio sve prisutne izrazivši zadovoljstvo „što autor upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji predstavlja svoje knjige “.

Potom je knjige ukratko predstavio promotor i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Dinko Čutura pri čemu je istaknuo da u knjizi „1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ Šeks piše o godini stvaranja i godini obrane neovisne Hrvatske te nas kroz nju vodi po hrvatskim ratištima i političkim arenama. Dodao je da Šeks u knjizi prije svega objašnjava ono što nije bilo vidljivo ni uz cjelodnevne izravne prijenose saborskih sjednica, ali i ono što se doista događalo na najvažnijim sastancima državnog vrha.

U drugom dijelu knjige koji obuhvaća razdoblje od siječnja do polovice kolovoza, Šeks objašnjava pozadinu sporova u najužem državnom vrhu, odnosno neslaganja i svađa oko načina vođenja rata i putova za postizanje mira.

Zadovoljstvo na uspješnom predstavljanju knjiga kao i zahvalu što mu je to i omogućeno uputio je na kraju i sam Vladimir Šeks te pri tom istaknuo važnost onoga „što se događalo u povijesti i što se nikako ne smije zaboraviti“.

Služba ureda župana