U županijskoj komori Koprivnica održan austrijsko-hrvatski poslovni susret o tehnologijama za industriju drva i namještaja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica danas je održan austrijsko-hrvatski poslovni susret pod nazivom „Tehnologije za industriju drva i namještaja: Poslovne prilike i EU-poticaji“ kojem je prisustvovao i župan Darko Koren.

Pozdravne riječi u uvodnom dijelu uputila je direktorica Austrijskog ureda za vanjsku politiku Sonja Holocher-Ertl te pri tom istaknula važnost visoko razvijene drvno-prerađivačke tehnologije Hrvatske i Austrije i predstavila sedam austrijskih tvrtki koje nude tehnologiju za drvno-prerađivačku industriju, a o budućoj suradnji je naglasila: „Nadam se da će pomoću austrijskih tehnologija za obradu drveta firme u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i ostale hrvatske firme biti još učinkovitije i sigurna sam da u našoj suradnji postoji veliki potencijal.“

„Austrijski i hrvatski odnosi su vrlo kompleksni još iz davnih vremena. Naš cilj bi trebao biti da naše gospodarske i poslovne odnose dovedemo na razinu povijesnih odnosa koji su bili prilično važni i uspješni za naše područje“, započeo je župan Koren pohvalivši ovu inicijativu poslovnog susreta i zahvalivši organizatorima „jer ovaj susret je vrlo važan zbog sektora o kojem danas govorimo“. Župan se osvrnuo i na drvno-prerađivački sektor u Republici Hrvatskoj kao „jedan od najvažnijih, ali i jedan od najbrže rastućih sektora“.

Prisutnima se obratio i predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije Ivić Pašalić pohvalivši ovaj susret na kojem se razmjenjuju iskustva i skupljaju dobre informacije za budući rad te ukratko predstavio rad Udruženja, nakon čega je riječi dobrodošlice uputio i predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec.

Nakon uvodnog dijela susreta održano je predavanje na temu EU-poticaji za nabavu strojeva za drvno-prerađivačku industriju i industriju namještaja, potom je predstavljena strategija razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja 2016.-2020. godine, odnosno potencijali za suradnju i investicije u drvno-prerađivačku industriju.

Drugi dio poslovnog susreta održat će se u poslijepodnevnim satima i u Virovitici u prostorijama Panonskog drvnog centra kompetencija.

Služba ureda župana