Održana prezentacija dizajna Županijske etikete za vino

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota prisustvovali su današnjoj prezentaciji dizajna Županijske etikete za vino.

Riječ je o projektu izrade prepoznatljive etikete za određene sorte vina čime bi se vinarima s područja Koprivničko-križevačke županije omogućio zajednički nastup na tržištu.

Pozdravne riječi uputio je predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara zamjenik župana Darko Sobota te se osvrnuo na sam projekt istaknuvši:

 „Naša Koprivničko-križevačka županija je od 2003. godine uvelike doprinijela razvoju vinogradarstva i podrumarstva na ovim područjima, posebice sa svojim mjerama u proračunu za ovaj sektor poljoprivrede. Držim da je i sav taj trud i sav taj novac koji je uložen u vinogradarstvo i podrumarstvo dao ove odlične rezultate, ovaj efekt da imamo prestižna i vrhunska vina koja redom dobivaju najviša odličja, ne samo na domaćim državnim natjecanjima nego i na međunarodnim.“

img_6124mNaglasio je kako će se zahvaljujući Županijskoj etiketi za vino omogućiti bolja prezentacija u marketinškom smislu, olakšati plasman te prodaja vina. Uputio je zahvalu vinariji Kostanjevec i Obrtničkoj školi Koprivnica što su doprinijeli u održavanju ove prezentacije kao i svim okupljenim gostima na dolasku.

Uslijedila je prezentacija koju je održao Miroslav Mirković, a u sklopu koje su navedeni neki od problema vinara, primjeri drugih područja koja su primijenila prepoznatljive etikete za određene sorte vina te kriterije i prednosti nastupanja pod jedinstvenom etiketom.

Nakon prezentacije zadovoljstvo ovim projektom istaknuo je župan te dodao kako je napravljen velik iskorak u kvaliteti vina i kako će Županija i dalje pružati podršku:

Mi ćemo se zaista nastojati i dalje brinuti, skrbiti i pomagati, pogotovo u ovim nekim bitnim logističkim aktivnostima i mislim da kao Županijska uprava materijalno podupiremo sve vaše aktivnosti te će to tako biti i dalje. Čestitam vam na svemu ono što ste učinili da biste unaprijedili ovaj sektor poljoprivrede u našem području.“

Zahvalio je svim vinarima na njihovom trudu kojeg svakodnevno ulažu te im poželio puno uspjeha u radu i dalje.

Služba ureda župana