Župan obišao Osnovnu školu Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren obišao je Osnovnu školu Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci za koju se planiraju u 2017. godini građevinski zahvati s ciljem energetske obnove školskog objekta.

Ravnatelj škole Darko Zvonar u pratnji suradnika ukazao je županu na problem prokišnjavanja krovišta na sportskoj dvorani kao i lošu izolaciju prozora na dijelu školske zgrade, ali i potrebu izmjene salonit ploča na dijelu krovištu kao i dotrajalu limenu oblogu pojedinih dijelova zgrade.

Župan je istaknuo kako se u prijedlogu Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu planiraju financijska sredstva kojima će se odstraniti salonit ploče s krovišta te kako će Županija pružiti podršku u izradi sveobuhvatnog projekta energetske obnove kako bi se škola prijavila na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Naime, Ministarstvo je ovih dana objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ u okviru kojeg je osigurano 152.000.000,00 kuna, a kojim se podupiru mjere energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u cilju smanjenja potrošnje energije.

Koprivničko-križevačka županija na ovaj će način nastaviti s energetskom obnovom školskih objekata, a od 2009. pa do danas energetski su obnovljene Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Srednja škola Koprivnica, Učenički dom Križevci, te se trenutno radi i na izradi glavnog projekta energetske obnove Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara u Virju.

Služba ureda župana