Otvorene retrospektivne izložbe u povodu 100. obljetnice rođenja Zlatka Price

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Suradnjom Zaklade Zlatka i Vesne Prica, Hrvatske samouprave Pečuh i neprofitnog poduzeća Zsolnay Örökségkezelő iz Pečuha održano je otvorenje dviju izložbi, izložba Likovne kolonije Tar i izložba Price 100.

Izložba Likovne kolonije Tar sadrži izabrane radove iz fundusa nastalih u desetgodišnjem djelovanju kolonije u Taru te je postavljena u prostoru Galerije Nádor u središtu Pečuha. Izložbom Prica 100 posjetiteljima je pružen uvid u reprezentativne radove ovog umjetnika kroz duže vremensko i stvaralačko razdoblje.

Inače, Zlatko Prica priznati je umjetnik koji mjestom rođenja i stvaranja spaja Hrvatsku i Mađarsku, a zahvaljujući spletu okolnosti tijekom Drugog svjetskog rata jedno je vrijeme proveo i u Koprivnici gdje su nastali crteži s motivima iz logora Danica. Upravo to je bio motiv da se dogovori suradnja između Hrvatske samouprave Pečuh, Zaklade Zlatka i Vesne Prica i Muzeja grada Koprivnice oko realizacije ove vrijedne izložbe u Koprivnici tijekom 2017. godine.

Izložbi je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Služba ureda župana