Udruga „Bolje sutra“ provela aktivnost „Ja ne vozim brzo, a ti?“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga Osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice prošlog je tjedna provodila aktivnosti projekta „SuPER sigurni u prometu“ pod nazivom „Ja ne vozim brzo, a ti?“.

Aktivnosti su se provodile u Obrtničkoj školi Koprivnica, Strukovnoj školi Đurđevac te u prostorijama Udruge „Bolje sutra“ Grada Koprivnice, a sudjelovali su direktni korisnici u projektu, točnije učenici od šesnaest i sedamnaest godina, osobe s invaliditetom te pripadnici romske nacionalne manjine iz Koprivničko-križevačke županije.

Tom je prilikom policijski službenik iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke učenike upoznao o opasnostima prebrze vožnje te prikazao statističke podatke, fotografije i video zapise stvarnih događaja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi u prometu u ulozi vozača, suvozača ili pješaka.

Pored toga, prezentirana su pomagala koja koriste neki od sudionika u prometnim nesrećama, poput invalidskih kolica te im se ukazalo na poteškoće s kojima se osoba susreće nakon prometne nesreće ako ostane nepokretna.

Ovom aktivnosti željelo se ukazati kako je potrebno biti oprezan u vožnji zbog sporosti obavljanja radnji tijekom vožnje, a poseban je naglasak stavljen na pridržavanje zakonom određenih dozvoljenih brzina.

Projekt „SuPER sigurni u prometu“ odobren je od strane Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu natječaja „Za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020.“, a ovim programom projektu je osigurano 78.365,00 kuna. Područja koja obuhvaća ovaj program odnose se na mlade vozače dok su podpodručja nepropisna i neprilagođena brzina, a partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Regionalni klub IPA Koprivnica te Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije.

Sluba ureda župana