U koprivničkoj knjižnici „Fran Galović“ održan znanstveno-stručni skup „Socijalno inkluzivne knjižnične usluge“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i suorganizaciji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske knjižnice za slijepe u Zagrebu i Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva održan je znanstveno-stručni skup pod nazivom „Socijalno inkluzivne knjižnične usluge“ kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Povod Skupa bila je deseta obljetnica usluge koprivničke knjižnice koja je slijepima i slabovidnima u Koprivničko-križevačkoj županiji promjenila život i omogućila im korištenje knjižnice s ponudom njima prilagođene građe za čitanje kao i prilagođenom informatičkom opremom.

Na Skupu je kroz šestnaest izlaganja prezentiran s teorijsko-istraživačkog i praktičnog aspekta širok raspon tema o novim uslugama i programima koje knjižnice kreiraju za potrebe svojih novih, vrlo različitih korisničkih skupina u zajednicama u kojima djeluju.

Skup je okupio mnoštvo sveučilišnih profesora, znanstvenika, praktičara i knjižničara iz svih vrsta knjižnica, brojne predstavnike udruga i institucija koji promiču prava socijalno isključenih osoba te mnoge druge uvažene goste.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://drava-info.hr/