Na derivacijskom kanalu hidroelektrana Dubrava održana obuka spašavanja na divljim vodama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog vikenda na derivacijskom kanalu hidroelektrana Dubrava održana je obuka spašavanja na divljim vodama, odnosno na poplavljenim područjima.

U ime Koprivničko-križevačke županije obuci je prisustvovao županijski stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin i pročelnik stanice HGSS Koprivnica Dejan Bojovski te 30-tak članova Hrvatske gorske službe spašavanja.

Članovi iz HGSS-a Koprivnice, Varaždina i Čakovca nakon obuke i položenog ispita steći će licence i vrijedno znanje kako se ponašati u izvanrednim situacijama i velikim bujicama na poplavljenim područjima te će znati primijeniti više raznih tehnika spašavanja koji se koriste prilikom spašavanja.

Obuku su vodili instruktori iz Delnica i Splita, a sljedeći tečaj održat će se u periodu od 26. do 29. studenog također na derivacijskom kanalu hidroelektrana Dubrava.

Služba ureda župana