Održana prezentacija programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska i poslovni susret hrvatskih i mađarskih poduzetnika (B2B)

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije održana je u konferencijskoj dvorani Razvojnog i tehnološkog parka Križevci prezentacija na temu „Bespovratna sredstva za poduzetnike u okviru programa prekogranične suradnje INTEREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. – PP Light scheme“ te poslovni susreti hrvatskih i mađarskih poduzetnika.

Riječi dobrodošlice na samom početku uputila je ravnateljica „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, nakon čega je Zoltán Pámer iz Logframe Consulting Office-a predstavio program „PP Light Scheme“ namijenjen poduzetnicima u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020 .

O ulozi Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj govorila je generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga i pri tom naglasila kako je Konzulat na raspolaganju svim poduzetnicima iz Hrvatske i Mađarske, a direktor Poduzetničkog centra Baranya Robert Györvari  predstavio je rad i ulogu Poduzetničkog centra.

Pored prezentacije, održani su i poslovni susreti (B2B) mađarskih i hrvatskih poduzetnika kojima je prisustvovalo 70-ak mađarskih i hrvatskih poduzetnika iz drvno-prerađivačkog, metaloprerađivačkog, građevinskog i prehrambenog sektora te iz područja marketinga, proizvodnje tekstila i suvenira.

Cilj ove prezentacije kao i poslovnih susreta bio je upoznati obrtnike i poduzetnike s područja Mađarske i Hrvatske o mogućnostima povezivanja, uspostavi gospodarske suradnje i koristi koji će im omogućiti natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG-V 2014.-2020. Mađarska-Hrvatska „PP Light scheme“.

Ovu prezentaciju kao i poslovni susret organizirala je Koprivničko-križevačka županija, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mađarskoj, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Križevački poduzetnički centar d.o.o. te Grad Križevci.

Služba ureda župana

a_logici_pp