U sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma održano predavanje na temu života i rada Marcela Kiepacha

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Inovatorsko društvo „Marcel Kiepach“ Križevci održalo je u sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije predavanje na temu života i rada Marcela Kiepacha, križevačkog izumitelja.

Nekadašnji ravnatelj Gradskog muzeja Križevci i organizator izložbe o obitelji Kiepach 2004. godine Zoran Homen prezentirao je podrijetlo obitelji Kiepach istaknuvši kako su bili veleposjednici, osnivači podružnice Hrvatsko-salvonskog gospodarskog društva u Križevcima te kako su atkivno sudjelovali u društvenom životu grada. Dodao je kako je Marcel Kiepach od ranog djetinjstva pokazivao interes za teničke znanosti pa je već sa šesnaest godina patentirao je žito kompas. Nažalost, karijera i njegovi radovi naglo su prekinuti u 21. godini života kada je odlaskom u Prvi svjetski rat poginuo na ruskoj fronti.

Predavanju o Marcelu Kiepachu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, direktor 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Križevaca Darko Masnec.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://krizevci.hr