Zamjenik Pal otvorio 23. Susrete hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U dvorani Domoljub u Koprivnici održan je drugi dio 23. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina kojeg je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Ova manifestacija održala se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a organizirali su je Hrvatski sabor kulture i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u suorganizaciji Hrvatskog društva skladatelja ZAMP i Folklornog ansambla Koprivnica.

Riječi dobrodošlice svim prisutnima uputila je predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić te pri tom istaknula: „Drago mi je da je Koprivnica domaćin ovih img_5475mbisera koji dolaze sa svih krajeva Hrvatske jer preko njih prenosimo i širimo našu kulturnu baštinu i tradiciju.“ Posebno se zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pokroviteljstvu ovog Susreta kao i Hrvatskom saboru kulture te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj Susret održi.

Prigodne riječi uoči samog početka Susreta uputio je i zamjenik Pal dodavši: „Nadam se da će se i druge godine ovaj Susret ponovno održati u našoj županiji jer naš kraj, naši folkoloraši te ljubitelji folklora koji uporno i marljivo čuvaju svoju baštinu to i zaslužuju i Županija je na njih neizmjerno ponosna.“ Pored toga, izrazio je zadovoljstvo što ima priliku prisustvovati ovom Susretu te istaknuo: „Izrazito sam sretan jer ono što je najljepše u našoj baštini vidjet ćemo danas od onih koji su najbolji i ovim riječima proglašavam drugi dio ovog Susreta otvorenim.“

Na Susretu je nastupilo ukupno četrnaest izvornih skupina, a osim nastupa u sklopu Susreta je u predvorju dvorane Domoljub bila izložena izložba img_5509mradova Likovne sekcije Podravka 72 i Likovne sekcije Kulturno umjetničkog društva Delovi na temu folklor i kulturna baština.

Pored izložbe, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec predstavilo je Ivanečki vez, nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Ovom Susretu pored zamjenika Pala, prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač kao i brojni drugi ugledni gosti i uzvanici.

Služba ureda župana