Područnu školu Bakovčica posjetili Hrvati iz Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ivan Pal posjetio je danas Područnu školu Bakovčica gdje se je susreo s Hrvatima iz Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta, Vojvodina.

Tom prilikom zaželio im je dobrodošlicu te najavio okrugli stol koji će se održati u proljeće 2017. godine na temu suradnje Hrvata iz Vojvodine, Slovenije i Mađarske s lokalnim zajednicama u Republici Hrvatskoj.

„S obzirom da situacija Hrvata u tim zemljama nije baš dobra i to na čitavom nizu razina od kulturne, školske, gospodarske i sportske suradnje, mi možemo podići njihovu kvalitetu života i to u dogovoru s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Pečuhu i Subotici. Smatram da okruglim stolom možemo definirati koji su to modeli pomoći Hrvatima u tim zemljama i na taj im način pomoći i surađivati,“ zaključio je zamjenik Pal nakon čega mu je predstavnica Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta uručila prigodan poklon i izrazila zadovoljstvo na budućoj suradnji.

Služba ureda župana