U sklopu projekta „JA sam kao i Ti“ održana radionica „Stereotipi i predrasude“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice je u sklopu projekta „JA sam kao i Ti – senzibilizacija djece bez teškoća o osobama s invaliditetom“  održala radionicu za nastavnike u Osnovnoj školi Sokolovac pod nazivom „Stereotipi i predrasude“.

Ovom radionicom, 25 učitelja i nastavnika škole educirano je o položaju osoba s invaliditetom u obitelji i društvu, a u interaktivnom radu sudionici su iznijeli svoja zapažanja s kojima susreću u radu tijekom obrazovanja učenika. Razgovarali su o brojnim pitanjima i nedoumicama oko toga tko treba brinuti o potrebama djece s teškoćama i osobama s invaliditetom, a na kraju radionice, utvrđeno je kako nema osoba s posebnim potrebama već svi imaju iste potrebe, ali ih svatko zadovoljava na drugi način.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice dok su partneri projekta Osnovna škola Sokolovac, Udruga za održivi razvoj – UZOR te Udruga Kopriva, a projekt sufinancira Koprivničko-križevačka županija.

Ovim projektom nastoji se educirati djecu bez teškoća o osobama s invaliditetom, poticati i razviti inkluzivno volonterstvo djece osnovnoškolskog uzrasta kao i educirati nastavnike o radu s djecom s teškoćama u razvoju i inkluzivnom odgoju i obrazovanju.

Služba ureda župana