Svečano proslavljen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Đurđevcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, a povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi podijeljena su priznanja, zahvalnice i značke za prvo darivanje i višestruka darivanja krvi.

Svečanost se održala u prostorijama INA- Naftaplina u Đurđevcu, a uoči dodjele priznanja okupljene je pozdravila predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Branka Stipović nakon čega su se prisutnima obratile i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković te zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica.

Čestitke i zahvalu svima koji darivanjem dragocjene tekućine nesebično i plemenito spašavaju ljudske živote uputila je i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te pri tom poželjela svima prvenstveno dobro zdravlje kao i prenošenje svoje humanosti mladim naraštajima koji su „jamstvo da će naša županija i nadalje biti vodeća po broju prikupljenih doza krvi“.

Ove godine, u znak zahvalnosti za darovnu krv, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku priznanja i zahvalnice i značke primili su sljedeći zlatni darivatelji koji su krv dali po 100 i više puta:  Ivan Domišljanović, Dražen Šadek, Vladimir Mašić te Rudolf Nemeš koji je krv dao čak 125 puta.

Služba ureda župana