Na 2. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda predstavljaju se OPG-ovi s područja županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu otvoren je 2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda na kojem se predstavlja pet obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je izlagačko-prodajnog karaktera te se održava sa svrhom predstavljanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji na svojim gospodarstvima proizvode zimnicu od voća i povrća iz vlastitog uzgoja.

S obzirom na prostor središnjeg zagrebačkog trga i želje da na manifestaciji sudjeluju proizvođači iz svih županija, ove se godine predstavlja 118 izlagača iz svih županija s područja Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Iz Koprivničko-križevačke županije predstavljaju se sljedeća obiteljska poljoprivredna gospodarstva:

OPG Pavao Sataić koji se bavi proizvodnja meda, OPG Anđela Kranjec koji se bavi proizvodnja povrća i voća, OPG Marijana Šantić koji se bavi proizvodnjom kupina, raznih vrsta kravljih sireva i prerađevinama (kupinovo vino, džemovi, sirupi i slično), OPG Zdenko Lončarić koji se bavi proizvodnjom meda, pčelinjih proizvoda (propolis, cvjetni prah i vosak) i proizvoda od meda te OPG Aneta Penzar Petrova koji se bavi proizvodnjom povrća i voća, te pekmeza i zimnice.

Sajam je danas službeno otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, a sajam ostaje otvoren do nedjelje, 30. listopada 2016. godine.

Služba ureda župana