Održana 7. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Darko Sobota, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora otvorio je 7. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa na koju je ove godine pristiglo 90 uzoraka.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje izložbe objasnivši kako se vidi da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnji rakija, likera, vinjaka i octa te kako je i očigledan pomak kvalitete u odnosu na prethodne godine. Prisutnima su se obratili načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota te predsjednik komisije za ocjenjivanje uzoraka Zdenko Ivanković, a za prigodan program pobrinuli su se Udruga umirovljenika općine Kalinovac, Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca i Kulturno-umjetničko društvo „Grgur Karlovčan“ dok je Udruga žena Kalnovčice ispekla lepinje.

Od ukupno 90 pristiglih uzoraka, 35 je bilo rakija, 50 likera, dva vinjaka, dva octa i jedno desertno vino, a  velike zlatne diplome pripale su Naturi Antunović za liker Ruža-Plavac mali te Vladi Suntešiću za rakiju šljivovicu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: kalinovac.hr