Povodom Dana neovisnosti održana likovna radionica „Peski-ART 2016. Đurđevac“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu na Peskima  povodom obilježavanja Dana neovisnosti i 4. obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu održana je likovna radionica „Peski-ART 2016. Đurđevac“.

Likovnoj radionici prisustvovala je predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić koja je uputila zahvalu organizatorima i svim umjetnicima na sudjelovanju u ovoj jedinstvenoj manifestaciji i pri tome naglasila poveznicu s obljetnicom izricanja oslobađajuće presude našim generalima koja se obilježava u Đurđevcu. Izrazila je i zadovoljstvo što će radovi nastali na ovoj radionici oplemeniti prostore Javne ustanove Doma hrvatskih veterana u Lipiku, gdje će branitelji i stradalnici Domovinskoga rata boraviti na rehabilitaciji.

Likovnu radionicu otvorio je Siniša Pavlović izaslanik ministra branitelja, a prigodnim riječima obratili su se i zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana i vršitelj dužnosti ravnatelja Javne ustanove Dom hrvatskih veterana u Lipiku Zvonimir Kalčik.

Na ovogodišnjoj likovnoj radionici, koju je podržala Koprivničko-križevačka županija, sudjelovalo je 39 likovnih stvaratelja iz osam županija kontinentalne Hrvatske, a nastalo je četrdesetak  radova koji će biti izloženi na svečanoj izložbi „Podravina svojemu generalu“ te potom darovani Domu hrvatskih veterana u Lipiku.

Služba ureda župana