Najava: Dan branitelja grada Križevaca i 25. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dan križevačkih branitelja kao i 25. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima ove godine održat će se u od 16. do 17. rujna.

Proslava će započeti u petak, 16. rujna polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju kandelaber kod križevačke šumarije s početkom u 18,00 sati.  U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ s početkom u 18,30 sati održat će se otvorenje izložbe Ivana Lackovića – Croate pod nazivom „Ratni crteži“ poslije čega će se održati i znanstveni skup „Bitka za vojarne – prva pobjeda u Domovinskom ratu“ s početkom u 19,00 sati.

U subotu, 17. rujna proslava započinje potpisivanjem Povelje o prijateljstvu s Gradom Novskom, a s početkom u 9,30 sati u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ otvorit će se Spomen soba Domovinskog rata. Na spomen obilježju „Perivoj ratnika“ u 10,00 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća nakon čega će se ispred crkve sv. Florijana formirati kolona s postrojem ratnih zastava Hrvatske vojske, Križevačkom djevojačkom stražom, puhačkim orkestrom i braniteljima koja će se uputiti na Strossmayerov trg gdje će se održati vojno-akrobatska ceremonija pripadnika Počasno zaštitne bojne i sveta misa zahvalnica za poginule branitelje.

Služba ureda župana