Župan prisustvovao otvorenju 24. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren prisustvovao je svečanom otvorenju 24. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji se već tradicionalno održava na sajamskom prostoru u Gudovcu od 9. do 11. rujna.

Ove godine, na Sajmu će se predstaviti oko 500 izlagača iz Hrvatske te petnaestak stranih država, a na ukupno 36 metara kvadratnih zatvorenog i 63 metara kvadratnih vanjskog izlagačkog prostora predstavit će se i 22 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije kojima su nastup organizirali PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica.

U sklopu sajma održat će se i Državna stočarska izložba, najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji na kojoj se već tradicionalno predstavljaju najuspješniji hrvatski uzgajivači iz gotovo svih hrvatskih županija sa svojim najboljim grlima.

Održat će se i brojni okrugli stolovi, predavanja, prikazat će se izvorne pasmine goveda, a uručit će se i priznanja najboljim uzgajivačima svinja, ovaca, koza, peradi, pčela i konja.

U okviru 24. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma održat će se i Sajam grijanja i obnovljivih izvora energije „PETI ELEMENT“ s ciljem predstavljanja poslovnih subjekata vezanih uz djelatnost grijanja i obnovljivih izvora energije.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Država Izrael, a riječ je o najvećoj sajamskoj priredbi Bjelovarskog sajma i najveći hrvatski poljoprivredni sajam općenito.

Služba ureda župana