Zamjenik Sobota prisustvovao info radionici na temu otvorenog javnog poziva „E-IMPULS“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održana je info radionica na temu otvorenog javnog poziva Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom „E-IMPULS“ namijenjenom poduzetnicima i obrtnicima.

Pozdravne riječi na samom početku uputio je zamjenik župana Darko Sobota te posebno pridao važnost mikro i malim obrtnicima i poduzetnicima koje je ujedno i pozvao da se odazovu na ovaj Poziv: „Pozivam sve mikro i male poduzetnike i obrtnike da se jave na ovaj Poziv preko naših županijskih institucija i iskoriste mogućnosti koje im se pružaju“. Isto tako, zahvalio se svim organizatorima, PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja, HGK Županijskoj komori Koprivnica i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na „doprinosu u razvoj poduzetništva i obrtništva na području Koprivničko-križevačke županije“.

IMG_1332mNakon uvodnog dijela, detalje, daljnje aktivnosti i mogućnosti ovog otvorenog javnog Poziva prezentirala je voditeljica Odjela za poduzetništvo, ulaganja i ruralni razvoj Marina Šandor Krznarić te pri tome zahvalila svim partnerima na provedbi ovog Poziva.

Valja istaknuti da je ovim Pozivom osigurano 250 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 2016. godinu, a prihvatljive djelatnosti su prerađivačka industrija, građevinarstvo, informacije i komunikacije, stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.

Cilj Poziva je potaknuti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga bespovratnim potporama radi jačanja konkurentnosti, a Poziv je otvoren do 30. rujna 2016. godine.

Info radionici na temu otvorenog javnog poziva „E-IMPULS“ je uz tridesetak poduzetnika i obrtnika s područja Koprivničko-križevačke županije prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Služba ureda župana