Župan prisustvovao 28. Ivanečkim kresovima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec u Društvenom domu u Koprivničkom Ivancu održana je najpoznatija folklorna manifestacija 28. Ivanečki kresovi prilikom koje je ujedno obilježen i jubilej 40 godina postojanja.

Ovoj manifestaciji prisustvovao je i župan Darko Koren koji je pohvalio organizatore ove „hvalevrijedne“ manifestacije te čestitao obljetnicu postojanja i zahvalio svima što njeguju tradiciju i običaje svojeg mjesta jer je to „najvrednije što jedno društvo ima i svakako ih treba prenositi mlađim naraštajima“.

Pored svečanog dijela manifestacije, ujedno je otvorena i izložba izvornog Ivanečkog veza, a stručni žiri u sastavu: župana, više savjetnice za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač te predsjednice Društva izvornog folklora Koprivničkog Ivanca Gordane Horvat izabrali su par u najljepšoj narodnoj nošnji.

Uoči početka manifestacije održan je mimohod ulicama Koprivničkog Ivanca, a za prigodan program pobrinuli su se Franjo Barić, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec te gostujuća kulturno-umjetnička društva.

Služba ureda župana