Županija kreće s dodjelom studentskih stipendija

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Od ove akademske godine, Koprivničko-križevačka županija kreće s dodjelom stipendija studentima s područja Županije.

Stipendije će moći ostvariti studenti koji redovito studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kratkim stručnim studijima kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu.

Svrha ove stipendije je poticati i osigurati uspješnost, obrazovanje za deficitarne struke te socijalnu jednakost studenata, a kriteriji koji će se uzimati u obzir su uspjeh na studiju odnosno godina studija, pojedinačne nagrade osvojene na državnim natjecanjima tijekom srednje škole odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, volontiranje, socijalni status, deficitarna struka kao i ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini.

Stipendija će se studentima odobriti za jednu akademsku godinu, a natječaj će biti objavljen najkasnije do 31. listopada 2016. godine.

Služba ureda župana