Osnovana HGSS Stanica Koprivnica

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Županijske uprave osnovana je HGSS Stanica Koprivnica koja će prema teritorijalnom ustroju pokrivati područje tri grada, Koprivnicu, Križevce i Đurđevac te 22 općine na području Koprivničko-križevačke županije.

Nova HGSS Stanica Koprivnica osnovana je kako bi organizirala, unaprijedila i obavljala djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života u planinama, nepristupačnim područjima i drugim izvanrednim okolnostima na području Županije.

Na Osnivačkoj skupštini, koju je otvorio tajnik HGSS-a Darko Berljak izabrano je radno Predsjedništvo, zapisničar te ovjerovitelj zapisnika, a imenovan je i likvidator. Članovi Skupštine donijeli su i Odluku o pokretanju postupka za upis HGSS Stanice Koprivnica u Registar udruga Republike Hrvatske, Odluku o usvajanju Statuta HGSS Stanice Koprivnica kao i Odluku o osobi ovlaštenoj za zastupanje nove Stanice.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije Ivan Kramarić, predstavnici drugih HGSS-ovih Stanica, pročelnici Stanica te brojni drugi gosti i uzvanici.

Služba ureda župana