Svečano obilježen Dan općine Kalnik i blagdan sv. Brcka

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog vikenda Općina Kalnik proslavila je svoj Dan i blagdan sv. Brcka pa je tim povodom pripremljen sadržajan program proslave koji je započeo u subotu, misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Brcka biskupa na Kalniku. Nastavio se svečanim otkrivanjem i blagoslivljanjem stope Sv. Martina, otvorenjem Društvenog doma u Kamešnici, natjecanjem u trčanju učenika Osnovne škole Kalnik, održana je malonogometna liga „Dobrosusjedski odnosi“ te utakmice u malom nogometu Kalnik protiv Zlotoryja.

Drugi dan proslave, nastavljen je otvorenjem izložbe vina u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Kalnik ispred vinskog podruma na Trgu Stjepana Radića na Kalniku, a koju je svečano otvorio saborski zastupnik Damir Felak i podijelio zlatne medalje vinarima.

Nakon obraćanja predsjednika Općinskog vijeća Igora Tomića i načelnika Općine, Mladena Kešera koji se osvrnuo na projekte u protekloj godini, čestitke povodom Dana Općine u ime župana i Koprivničko-križevačke županije uputio je i saborski zastupnik Felak te ostali uvaženi gosti.

Proslava obilježavanja Dana Općine završila je otvorenjem Festivala narodnih običaja, pjesme i plesa, a  svojom izvedbom dodatno su ga obogatila kulturno-umjetnička društva i udruge s područja Kalnika.

Služba ureda župana

Izvor slika: prigorski.hr