Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Peteranec

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Peteranec  i blagdana svetog Petra i Pavla u Hrvatskom vatrogasnom domu u Peterancu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je pored brojnih gostiju i uzvanika prisustvovao i župan Darko Koren sa zamjenikom Darkom Sobotom.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Mario Gaži nakon čega se okupljenima obratio i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić koji je pozdravio sve prisutne te se ukratko osvrnuo na projekte u protekloj godini kao i na nadolazeće projekte. Dodao je kako je tijekom godine, između ostalog, izvršena sanacija krovišta Vatrogasnog doma u Peterancu te krovišta mrtvačnice, postavljena su dječja igrališta i klupe, kupljeni su kontejneri za razvrstavanje otpada, izrađen plan sanacije odlagališta „Klepa“, a dobivena je i građevinska dozvola za nadogradnju škole u Peterancu.

Pored načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića i saborskog zastupnika Damira Felaka, svim okupljenima Dan Općine i blagdan sv. Petra i Pavla čestitao je i župan Koren osvrnuvši se na zajedničku suradnju Županije i Općine. Dodao je kako je siguran da će i u budućnosti suradnja biti jednako uspješna te ujedno čestitao načelniku Općine na svemu što je ostvareno u protekloj godini.

Prilikom sjednice uručena je i zahvalnica Općine Peteranec kao i novčana nagrada Dragutinu Soldiću za izuzetan doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, a ujedno je održan i bogati kulturno umjetnički program.

Uoči sjednice, u Galeriji Ivana Sabolića u Peterancu otvorena je izložba Antonia Grgića u znak sjećanja na Ivana Sabolića, a obilježavanje Dana Općine nastavljeno je polaganjem cvijeća ispred biste Frana Galovića, skulpture Ivana Sabolića te ispred spomenika Anđeo mira na spomen žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata.

Uz brojne uvažene goste sjednici su prisustvovali i saborski zastupnik ujedno i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, općinski načelnici i načelnice, predstavnici Udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava, poduzeća, obrtnika  te mnogi drugi gosti.

Služba ureda župana