Održan 14. Međunarodni dječji festival Kukuriček 2016.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu održan je 14. Međunarodni dječji festival Kukuriček 2016. kojem je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Na festivalu je nastupilo ukupno 22 malih izvođača, a od domaćih izvođača nastupio je Dječji zbor Maslačak iz Đurđevca koji je osvojio treću nagradu publike za pjesmu Maslačak i drugu nagradu u kategoriji Zborovi.

Pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma izvedbi Anje Štefančić „Što je ljubav“ dok je prva nagrada po izboru publike pripala pjesmi „Riječi” u izvedbi Zbora glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimski iz Virovitice. Nadalje, u kategoriji Solisti do 10 godina najbolja je bila „Zbrka u glavi” u izvedbi Noe Pehnec dok je u kategoriji Solisti do 15 godina najboljom proglašena pjesma „Martina“ u izvedbi „Abracadabra“ benda. U kategoriji „Zborovi“ najboljom izvedbom proglašena je pjesma „Naša škola“ u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače.

Služba ureda župana

Izvor slika: djurdjevac.eu