Dogovor oko pripreme projektne prijave za školsku prehranu potrebitih učenika

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Županije je u petak 17. lipnja održan radni sastanak vezan uz pripremu projektne prijave za poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“. Poziv je to za projekte koji će se financirati sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Projekti će se financirati udruženim sredstvima Europske unije (85%) i državnog proračuna (15%) sa 100 posto bespovratnih sredstava. Na sastanku je dogovoren model pripreme projekta u kojem će Županija biti prijavitelj, a županijske osnovne škole partneri.

Zamjenik župana Ivan Pal istaknuo je važnost ovog projekta budući da je preko njega moguće dobiti sredstva za školsku prehranu najsiromašnijih učenika. Zato će u narednom razdoblju biti određene ciljne skupine za koje se prehrana osigurava, kao i kriteriji za njihovo određivanje. Rok za predaju projektne aplikacije je 1. srpnja 2016. godine.

Odsjek za međunarodnu suradnju i europske fondove