Podrška Ministarstva socijalne politike i mladih županijskim pročelnicima za socijalnu skrb

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministarstvo gospodarstva te pročelnici za socijalnu skrb održali su u Hrvatskoj zajednici županija sastanak s ciljem edukacije, poticanja suradnje i komunikacije s ključnim dionicima.

Ovom sastanku prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a razgovaralo se o procesu deinstitucionalizacije te ulaganjima u infrastrukturu domova. S obzirom da Hrvatska sudjeluje u Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja, načelnica Sektora za politike za osobe s invaliditetom i odrasle osobe Zvjezdana Bogdanović održala je i prezentaciju pod nazivom „Prihvat državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva“.

Jedna od tema bila je i projekt OP FEAD – Operativni Plan „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, a viša stručna suradnica u Upravi za trgovinu Ministarstva gospodarstva Jasminka Barić objasnila je važnost uvođenja e-procedure u postupke utvrđivanja uvjeta za početak pružanja socijalnih usluga, dok je viša stručna savjetnica u Ministarstvo socijalne politike mladih Milena Koren održala je prezentaciju „Socijalno planiranje“.

Sudionici sastanka zaključili su kako nije moguće jednoznačno planirati i prikazati financijske troškove s obzirom na različite kapacitete i troškove u županijama, ali kako je moguće ulagati u što kvalitetniju uslugu.

Služba ureda župana