Klub za starije osobe „Mariška“ održao redovnu izvještajnu skupštinu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom 14-tog rođendana, Klub za starije osobe „Mariška“ održao je redovnu izvještajnu skupštinu u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, a kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

U svom obraćanju zamjenik Pal čestitao je Klubu 14. obljetnicu te dodao: „Želim Vam se zahvaliti na Vašoj aktivnosti koju gledam kroz dva segmenta. Prvi je onaj u kojem se radi animacija, druženje, odnosno društvene aktivnosti, a sve Vaše aktivnosti i sekcije koje rade snažno podržavam i želim Vam još puno uspjeha. Drugi segment zbog kojeg nam je Klub „Mariška“ izuzetno važan je geronto program kojeg ne bi ni imali bez samog Kluba. Nema druge ekipe u ovoj Županiji osim Vas koji su takvo nešto u stanju odraditi. Još jednom puno Vam hvala na svemu i očekujemo i dalje ovako dobru suradnju.“

Izvješće o radu za proteklu 2015. godinu prezentirala je predsjednica Kluba Valentina Čadavec koja je uz brojne aktivnosti koje je Klub provodio posebno istaknula program „Pomoć u kući starijim osobama“. Ovaj program se u prošloj godini provodio na području 16 općina Koprivničko-križevačke županije, a tim za provedbu sastojao se od 16 gerontodomaćica. Posebno je naglasila i važnost programa „Halo pomoć za starije osobe“ kojim su tijekom 2015. godine zaposlena dva operatera na dojavnom centru i jedan operater-koordinator dok je u sam program bilo uključeno ukupno 37 korisnika.

Nadalje, na Skupštini je izabrano radno predsjedništvo i radna tijela, usvojen je Poslovnik o radu Skupštine, prezentirano je financijsko Rješenje za proteklu godinu, Izvješće nadzornog odbora Kluba kao i Izmjene i dopune Pravilnika o radu i sistematizaciji Kluba.

Služba ureda župana