Stručna komisija za zajednička lovišta održala sjednicu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Buduće granice novih lovišta bila je glavna tema sjednice Stručne komisije za zajednička lovišta održanoj u Županijskoj upravi.

Odlučeno je da će se do kraja lipnja obići teren i napraviti prijedlozi granica za parcelaciju zajedničkih otvorenih lovišta broj VI/104 – „Koprivnica 1“, VI/105 – „Koprivnica 2“ i VI/102 – „Đurđevac 1“. Sukladno tome, dogovoreno je da se u Ministarstvo poljoprivrede pošalje upit kada će biti riješen postupak arbitraže pokrenut u srpnju 2015. godine, a vezan uz granicu zajedničkog otvorenog lovišta broj VI/102 – „Đurđevac  1“ i zajedničkog otvorenog lovišta broj VII/104 – „Mosti-Zdelja“, kako bi Koprivničko-križevačka mogla uskladiti prijedloge granica budućih lovišta.

Nadalje, kako je u postupku produljenje Ugovora o zakupu za zajedničko otvoreno lovište broj VI/101 – „Križevci“ utvrđena je cijena lovozakupnine koja je  obračunata sukladno Zakonu o lovstvu, a ista će biti predmet Odluke o produljenju Ugovora o zakupu na Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije.

Ovoj sjednici prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, županijska viša savjetnica za šumarstvo, lovstvo i elementarne nepogode Snježana Babok Grgić te ostali članovi komisije Krešimir Krapinec, Tibor Balint, Miroslav Brnica i Stjepan Čeredar.

Služba ureda župana