Kreativna radionica „Očuvanje tradicijskih običaja Novigrada Podravskog i Podravine“ održana na Prkosu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Predsjednica Županijske skupštine ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić nazočila je kreativnoj radionici “Očuvanje tradicijskih običaja Novigrada Podravskog i Podravine” održanoj na obiteljskom imanju na Prkosu.

Prilikom svog govora predsjednica Rupčić naglasila je važnost ovakvih radionica i druženja gdje se nauči mnogo novih stvari, a osvrnula se i na vrijednost koja se očituje u mješovitom društvu budući da je bilo i nekoliko muških sudionika koji vrijedno rade u okviru svojih udruga.

Brojni sudionici su prilikom radionice napravili mnoštvo ukrasnih i uporabnih predmeta različitim tehnikama pletenja, heklanja, našiva i aplikacija, a osim predsjednice Rupčić radionici su prisustvovali i predstavnici Udruge uzorne seoske žene, Udruge žena Ferdinandovac, Društva žena Novigrad, Udruge “A je to” Art Podravina te pojedinci koji svojim radom čuvaju običaje i baštine Podravine i Prigorja.

Služba ureda župana