Održana sjednica Skupštine županijske Vatrogasne zajednice

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije održala je redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine u vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molve.

Poseban naglasak na sjednici bilo je Izvješće o radu u 2015. godini koje je jednoglasno prihvaćeno.

Tijekom 2015. godine Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije pružala je ispomoć na području Nacionalnog parka Brijuni te otoka Lastovo, a ukupno su na području Županije imali 170 požarnih intervencija te 283 tehničkih intervencija koje su između ostalog uključivale spašavanje ljudi i životinja, intervencije u prometu i na otvorenom prostoru te ispumpavanje. Županijska vatrogasna zajednica sudjelovala je i u prihvatu izbjeglica i migranata te je u razdoblju od 18. rujna do 16. listopada 2015. godine bilo angažirano ukupno 128 vatrogasaca sa 271 vatrogasnim vozilom.

U prošloj godini organizirana su i osposobljavanja za stjecanje vatrogasnih znanja čime je osposobljeno ukupno 709 vatrogasaca, a provedeno je i šest zajedničkih javnih vatrogasnih vježbi te desetak vatrogasnih natjecanja na području cijele županije.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Matosović uputio je zahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji i ostalima na podršci koju pružaju u njihovom radu, a sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren koji je nakon pozdrava pohvalio rad Vatrogasne zajednice te istaknuo kako je ponosan na sve što čine i da će Županija i dalje aktivno podržavati vatrogastvo.

Pored ostalih, okupljenim gostima i vatrogascima obratio se i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg koji je istaknuo da zna kako je biti vatrogasac s obzirom da je i sam vatrogasac te pohvalio rad županijske Vatrogasne zajednice.

Ovoj sjednici prisustvovao je i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Andreas Lisjak, načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, županijski stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin kao i Nenad Radojčić direktor tvrtke Vatropromet d.o.o. koji je poklonio majice svim ekipama iz Koprivničko-križevačke županije koje su plasirane na državna natjecanja.

Služba ureda župana