Predstavnici Hrvatske zajednice županija na sastanku s ministricom uprave

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović zajedno sa suradnicima održala je sastanak s predstavnicima Hrvatske zajednice županije kojem je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic kao voditeljica Radne skupine za pravna pitanja.

Na sastanku se razgovaralo o smjeru promjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a okupljeni su se složili da zakonske promjene idu u dobrom smjeru s obzirom da se povećava neposredna participacija građana u upravljanju lokalnim poslovima, racionalizaciji lokalnog političkog sustava i racionalizaciji lokalne administracije.

Nadalje, razgovaralo se i o mogućnostima smanjenja broja članova općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština, a prisutni su predstavili i svoje prijedloge u vezi organizacije upravnih tijela i mase plaća s obzirom da je racionalizacija lokalne administracije jedan segment reforme koja bi trebala biti provedena.

Služba ureda župana