Dodjela nagrade Oskar znanja 2016. godine

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija sredinom lipnja održat će se svečana dodjela nagrade Oskar znanja 2016. godine.

Upravo je Oskar znanja bila jedna od tema 42. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, a župani su se složili da je ova nagrada jedan od načina da se potiče izvrsnost kod učenika i studenata.

Prva svečana dodjela održat će se 16. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za učenike državne prvake na natjecanjima u znanju i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Druga dodjela održat će se 17. lipnja u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, a Oskari znanja bit će uručeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola te muzičkih akademija, a koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je 100.000,00 kuna za ovogodišnju nagradu, a članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija krajem travnja donijeli su Odluku o sufinanciranju i pokroviteljstvu svečane dodjele nagrade Oskar znanja u iznosu od 75.000,00 kuna.

Skulpture Oskara znanja izradit će učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, a sve informacije o svečanoj dodjeli bit će dostupne na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatske zajednice županija.

Služba ureda župana