„NIKA“ postala centar za stjecanje svjedodžbe američke srednje škole

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U križevačkoj Školi za strane jezike „NIKA“ srednjoškolci će od sada moći dobiti akreditiranu svjedodžbu američke srednje škole.

Naime, University of Missouri u sklopu University of Missouri High school pokrenulo je program Mizzou K-12 kojim će srednjoškolci imati priliku da pored redovne škole u Republici Hrvatskoj online putem pohađaju predavanja i na kraju polože šest ispita razlike te tako dobiju u potpunosti akreditiranu svjedodžbu američke srednje škole. S tom svjedodžbom učenici će imati mogućnost upisati sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama ili diljem Europe, a imat će i direktan upis na University of Missouri.

Tim povodom su predstavnici University of Missouri Tanya Haeussler i Zachary March upoznali križevačke srednjoškolce ujedno i polaznike „NIKE“ s programom Mizzou K-12, a predavanju je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Važno je napomenuti kako je pored Brazila, Kine, Hondurasa, Makedonije, Srbije i Vijetnama „NIKA“ jedini ovlašteni centar u Republici Hrvatskoj u kojem će se moći polagati ispiti predmeta razlike.

Služba ureda župana