Zamjenik Pal prisustvovao otvorenju matematičkog natjecanja „Mathema“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica održava se matematičko natjecanje „Mathema“ koje je okupilo matematičare s područja cijele Hrvatske, a otvorenju natjecanja prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal.

Na samom početku, prisutnima se obratio ravnatelj koprivničke gimnazije Vjekoslav Robotić koji je u svom govoru poželio svim učenicima puno uspjeha na natjecanju.

Zamjenik Pal istaknuo je kako je ovo najveći skup matematičara u Hrvatskoj i zahvalio svima što su se okupili u ovakvom velikom broju. Na kraju, poželio je svim natjecateljima puno uspjeha na natjecanju, a željama se pridružila i zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec.

Prisutnima se obratila i predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara Mara Grašić koja je istaknula kako na natjecanju sudjeluju 810 natjecatelja i 200 mentora iz cijele Hrvatske te potom službeno otvorila natjecanje.

Važno je napomenuti da je organizator ovog natjecanja Udruga mladih koprivničkih matematičara, a cilj je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Ovaj projekt podržali su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Služba ureda župana