Održana 24. sjednica Skupštine društva Piškornica

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Društvo Piškornica d.o.o. održalo je 24. sjednicu Skupštine na kojoj su prezentirana izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini, a koja su jednoglasno prihvaćena.

Izvješće o radu ukratko je prezentirao direktor Piškornice Mladen Jozinović, a posebno se osvrnuo na Sporazum o preuzimanju otpada kojeg je potpisalo 108 jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. Pored toga, osvrnuo se i na riješene imovinsko-pravne odnose te zaključio kako su u prošloj godini stvoreni uvjeti za miran rad Piškornice.

Predsjednik Nadzornog odbora Marijan Štimac, ujedno i županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu podnio je izvješće o financijskom poslovanju društva za 2015. godinu te utvrdio kako je poslovanje Piškornice bilo u skladu sa zakonom.

IMG_6650mPosebna točka dnevnog reda bila je informacija o obvezi sklapanja Sporazuma o načinu obavljanja unutarnje revizije u Piškornici d.o.o., oko čega je govorio župan Darko Koren. Naime, prema novom pravilniku o unutarnjoj reviziji, obveza je da jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave vrše reviziju pripadajućih trgovačkih društava u vlasništvu ako društvo ima manje od 50 zaposlenih. Stoga su članovi Društva zaključili da će nositelj unutarnje revizije Piškornice biti Koprivničko-križevačka županija, a u radu revizije sudjelovat će i ostale Županije.

Pored toga, na Skupštini su donesene i odluke o davanju razrješnice Upravi društva za 2015. godinu kao i Nadzornom odboru, a članovima Skupštine prezentirane su informacije o provedenoj reviziji rada Nadzornog odbora, aktivnostima povezanih društava odnosno Piškornici sanacije j.d.o.o. i Piškornici – sanacijsko odlagalište j.d.o.o. te informacije o sklapanju Ugovora o prijenosu i prodaji poslovnih udjela tvrtke Prizma VV d.o.o.

Na sjednici je zaključeno kako će se po pitanju Piškornice dogovoriti sastanak kod ministra zaštite okoliša i prirode, a današnjoj sjednici odazvali su se i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, varaždinski župan Predrag Štromar te zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović.

Služba ureda župana