Županija podržala program „Mladi za mlade“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom 9. svibnja Dana Europe i obilježavanja Europskog tjedna u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održan je program „Mladi za mlade“, a kojem je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal.

Učenici i mentori Gimnazije „Fran Galović“, Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica predstavili su prisutnima zanimljive europske i druge projekte u kojim njihove škole aktivo sudjeluju.

Na samom početku programa, učenici Gimnazije prikazali su rezultate triju uspješnih međunarodnih projekata: „Slavimo s eTwinningom“ koji se provodio tijekom 2015. godine u sklopu programa Europske komisije, a povodom desete godišnjice postojanja eTwinning portala, eTwinning projekt „Touring Europe“  koji se provodi tijekom ove školske godine u sklopu izvannastavne aktivnosti iz engleskoga jezika te „Striving for Excellence“ u sklopu Erasmus+ KA1 programa Europske unije.

Prilikom prezentacije projekata, učenici Gimnazije prezentirali su svoja iskustva i talente iz područja astronomije i streličarstva, a cilj ovih projekata je unapređenje kompetencija koje učenici stječu kroz svoje školovanje, kao i stručno usavršavanje nastavnika.

Srednja škola Koprivnica predstavila je projekt „Europski poduzetnici sutrašnjice“ koji se provodi u razdoblju 2015. do 2017. godine u sklopu programa Erasmus+ , a u ovom projektu sudjeluju i učenici te partneri iz Francuske, Španjolske, Italije i Finske. Cilj ovog projekta je je jačanje osjećaja pripadnosti Europskoj Uniji te poticanje svjesnosti kod mladih ljudi da su upravo oni europski poduzetnici budućnosti.

Na samom kraju programa predstavila se i Obrtnička škola Koprivnica sa svojim projektom „Kuharske zgodbe“ koji je već sedmi po redu projekt mobilnosti ove škole, a u sklopu kojeg je deset učenica bilo na dvotjednoj praktičnoj nastavi u Velenju u Sloveniji.

Program je završio kulturno-umjetničkim nastupom dvadesetak učenika iz sve tri srednje škole koji su okupljenima predstavili svoja glazbena, literarna te likovna stvaralaštva, a drugi dio programa i obilježavanja nastavit će se sutra gdje će koprivničke škole Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braće Radić“ te Osnovna škola „Đuro Ester“ predstaviti svoje projekte i talente.

 

Služba ureda župana