Župan prisustvovao glazbeno-scenskoj predstavi „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Osnovne škole Koprivnički Bregi u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici održana je glazbeno-scenska predstava „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“.

Predstavi je prisustvovao župan Darko Koren koji je u svom obraćanju istaknuo: „Da bismo mogli biti odgovorni u državi u kojoj živimo, te da bismo mogli graditi bolje društvo, moramo naučiti sve o našoj povijesti. Ono što smo danas doživjeli, mislim da je potvrda da je nova Hrvatska država nastala na jednim iskrenim, vrijednosnim temeljima i da smo svi mi dužni krenuti svaki od sebe i dati svoj mali doprinos da ne razočaramo sve one koji su ostavili IMG_3680m0Vukovar i oni koji su tamo ostavili sve svoje vrijednosti. Za kraj, ljudi su u ono vrijeme živjeli u zajedništvu i ljubavi prema domovini, a kad bismo samo malo danas više od toga imali bili bismo sretno društvo.“

Uoči predstave, predstavljene su i dvije knjige „58 – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“ Damira Markuša i „Ne plači, moj dobri anđele“ Damira Plavšića, a za kulturno-umjetnički dio pobrinuli su se KUD „Rudar“ Glogovac, KUD „Delovi“ te učenici Osnovne škole Koprivnički Bregi.

Pored toga, posjetitelji su u predvorju Domoljuba mogli razgledati izložbu ratnih fotografija s prve linije obrane Sajmišta koje su fotografirali dragovoljci Hrvatskih obrambenih snaga.

Ovoj glazbeno-scenskoj predstavi i izložbi fotografija, pored župana prisustvovali su i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te saborski zastupnik Damir Felak.

Služba ureda župana