Sastanak o zajedničkoj suradnji Republike Hrvatske i Mađarske

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uoči početka 13. sastanka Stalnog hrvatsko-mađarskog mješovitog povjerenstva za upravljanje u katastrofama, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota primili su generalnog direktora za upravljanje u katastrofama Republike Mađarske Tibora Tollara i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što je upravo Koprivničko-križevačka županija domaćin ovog bilateralnog susreta, a što je ujedno i dokaz dosadašnje dobre suradnje između Županije i Republike Mađarske. Isto tako, pohvalio je zajedničku suradnju na mnogim projektima, prije svega na Dravisu te istaknuo značaj razmjene iskustava i znanja.

Ravnatelj Perinić istaknuo je da osim što dijelimo zajedničku granicu, dijelimo i ugroze, a posebna suradnja bila je vidljiva za vrijeme poplava i migrantske krize. Na kraju, poželio je svima još bolju suradnju te zahvalio županu na gostoprimstvu.

O dobroj suradnji na državnoj i regionalnoj razini govorio je generalni direktor Tollar te dodao da mu je izrazito drago prisustvovati na ovakvom sastanku koji nije samo protokolarnog karaktera, već i radnog. Dodao je da je zajednička suradnja Mađarske i Hrvatske za primjer drugima i nada se još boljoj u budućnosti.

Sastanku su prisustvovali i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, tajnica Kabineta ravnatelja Marijana Klanac  te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Služba ureda župana