Obilježen Dan Općine Rasinje

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Otvorenjem izložbe slika koju je organizirala udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnog kraja „Podravska gruda“ započelo je obilježavanje ovogodišnjih Dana Općine Rasinja.

Proslava Dana Općine nastavljena je u Društvenom domu u Subotici Podravskoj gdje je održana 8. Izložba vina na kojoj je bilo prijavljeno ukupno 71 uzoraka vina, a šampionom izložbe proglašen je Traminac Marijana Vražića. U sklopu proslave održana je i velika taktično-pokazna vatrogasna vježba „Podravina 2016“ kao i već tradicionalno predstavljanje udruga s područja Općine Rasinja, a predstavljena je i  novoispisana knjiga „Status animarum – Stališ duša župe Kuzminec 1900.-2015.“ u Župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmincu.

Središnji događaj obilježavanja Dana Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Mlinarić dok je načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman izvjestio prisutne o projektima koji se trenutno provode na području Općine kao i o planovima za budućnost.

Čestitku za Dan Općine Rasinja okupljenima je uputio i župan Darko Koren posebno naglasivši važnost suradnje između Općine Rasinja, ali i općenito svih općina s Koprivničko-križevačkom županijom.

IMG_3170Na svečanoj sjednici dodijeljene su i Zlatne plakete Općine Rasinja i to Zdenki Draganić i Dušanu Heraku za dugogodišnji humanitarni rad u Općinskoj organizaciji Crvenog Križa Općine Rasinja, Štefaniji Godek i Ljubici Zetović za dugogodišnji humanitarni i prosvjetni rad u Općini Rasinja, Društvu izvornog folklora „ZAVIČAJ“ Veliki Poganac za promicanje kulture i očuvanje identiteta te Josipu Mađariću za izuzetan doprinos razvoju sporta i poduzetništva. Za doprinos u razvoju poduzetništva plaketu je dobio Goran Kostanjevec, za razvoj i unapređenje poduzetništva tvrtka „TONI“ d.o.o. dok je Saša Vincek dobio plaketu za uzoran OPG u proizvodnji mlijeka, a za uzoran OPG u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji plaketu je dobio Veljko Gojković.

Dražen Galenić na svečanoj je sjednici upoznao prisutne s knjigom “Status animarum – Stališ duša župe Kuzminec 1900.-2015.” koja je svojevrsni popis svih stanovnika župe Kuzminec u razdoblju od 115 godina, a svečanost su uveličali članovi Društva izvornog folklora “Zavičaj” iz Velikog Poganca.

Uoči svečane sjednice svečano je otvorena cesta u naselju Prkos, a u kasnijim satima otvoreno je i igralište nogometnog kluba „Tehničar“ u Cvetkovcu pa je tom prilikom odigrana i nogometna utakmica između domaćina i nogometnog kluba „Podravina“ iz Ludbrega.

Služba ureda župana