Gimnazijalci kao forenzičari

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” iz Zagreba zajedno s kolegama iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave Koprivničko-križevačke, gostovali su u Gimnaziji „Fran Galović” Koprivnica.

Posjet je organiziran u okviru Dana škole i Dane otvorenih vrata, a za realizaciju su zaslužne  profesorica Gimnazije Marina Njerš zajedno s profesoricama Lidijom Novosel i Željkom Perošić.

Na samom početku posjeta učenici su odslušali predavanja vezana uz daktiloskopska i identifikacijska istraživanja, biološka i kontaktna vještačenja te kemijsko-fizikalna i toksikološka vještačenja koja su održali djelatnici centra Zdenko Mindum, Adela Makar i Daniela Dekanić.

Nakon toga uslijedila je radionica prilikom koje su učenici mogli isprobati prava forenzična odijela, dati otisak prstiju i dlana, ali i drugim učenicima uzeti otisak. Gosti su pokazali zavidno znanje o forenzičarima, o tome što i kako rade te s kakvim se slučajevima susreću u svakodnevnom radu.

Prilikom posjeta svi učenici dobili su i diplome za aktivno sudjelovanje i zalaganje u radu grupe forenzičara Gimnazije, a predavanjima i radionici prisustvovali su učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Služba ureda župana