Župan otvorio 7. županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika

krizevci.hr

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Križevaca, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca te Općine Kalnik održan je 7. županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika.

Ovaj već tradicionalni događaj koji se održava na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja hicem iz startnog pištolja otvorio je župan Darko Koren, a ove godine nastupilo je ukupno 128 atletičara i atletičarki.

Među muškarcima prva tri mjesta zauzeli su natjecatelji iz Kenije, a slična situacija bila je i kod atletičarki. Kao i prošle godine, najmlađi natjecatelj ovog polumaratona bio je četrnaestogodišnji Luka Benković dok je najstariji natjecatelj bio Stjepan Puh (79) iz kluba Maraton Krapina.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na Kalniku, a uz sportska priznanja prvoplasiranima su uručene i novčane nagrade od 1200 kuna, drugoplasiranima 900 kuna, trećeplasiranima 600 kuna te atletičarima i atletičarkama u poretku od četvrtog do desetog mjesta po 300 kuna.

Služba ureda župana

Izvor slike: krizevci.hr