Provedne aktivnosti nacionalne kampanje Zelena čistka 2016.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije se putem aktivnosti koje su održane na zaštićenom području Posebnog rezervata Veliki Pažut i dijela Regionalnog Parka Mura-Drava kod Legrada uključila u nacionalnu kampanju Zelena čistka 2016.

Ovoj akciji pridružili su se i učenici i ljubitelji prirode iz Osnovne škole Legrad te predstavnici Općine Legrad u suradnji s Lovačkom udrugom „Kuna” Legrad i ekološkom udrugom Eko Legrad. Od smeća i otpada očišćeno je i područje na dijelu Regionalnog parka Mura-Drava evidentirano kao važno Natura 2000 područje za ptice i područje očuvanja značajno za vrste i stanišne tipove. Prikupljeni otpad odvezen je na općinsko odlagalište, a cilj ovogodišnje Zelene čistke bio je buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje.

Služba ureda župana