Zamjenik Pal prisustvovao otvorenju 52. Državnog natjecanja iz biologije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Osnovna škola „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac domaćin je 52. Državnog natjecanja iz biologije učenika osnovnih i srednjih škola koje je svečano otvoreno jučer te će trajati do 24. travnja. Svečano otvorenje održano je u Domu kulture u Đurđevcu, a otvorenju je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal.

Učenici škole Anita Aurer, Šimun Golub, Marko Švaco i Filip Markov izveli su recitacije zavičajnih pjesnika i književnika, dok su pjesmom i plesom Mali folklor KUD-a Grgur Karlovčan Kalinovac, školski tamburaški orkestar, Djevojački zbor Gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac te Udruga cimbalista Hrvatske predstavili posebnosti Podravine.

Na natjecanju će sudjelovati 115 učenica iz 14 hrvatskih županija i Grada Zagreba, a natjecat će se u kategorijama znanja i obrane samostalnih istraživačkih radova.

Iz Koprivničko-križevačke županije natjecat će se Hrvoje Pleše iz Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkog“ Križevci te Ivan Ciganek i Dorian Dević iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, a važno je napomenuti da je škola prošle godine bila domaćin državnog natjecanja iz geografije te stručnog skupa učitelja pripadnika nacionalnih manjina iz iseljene Hrvatske.

Služba ureda župana

Izvor slika: djurdjevac.hr