Sastanak o ustanovljenju novih lovišta

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Darko Sobota održao je sastanak s predsjednikom Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenkom Jakopovićem na temu ustanovljenja novih lovišta na području zajedničkog otvorenog lovišta broj VI/101 – „Križevci“.

Na sastanku je posebno istaknuta okolnost očekivanja prethodnih suglasnosti i postupka arbitraže od strane Ministarstva poljoprivrede, a zamjenik Sobota informirao je predsjednika Lovačkog saveza kako su na Županijsku skupštinu poslani prijedlozi Odluka o davanju u zakup zajedničkih otvorenih lovišta VI/108 – „Sveti Petar Čvrstec“ i VI/109 – „Ruševac“, te će nakon donošenja istih nacrti Ugovora za navedena lovišta biti poslani Državnom odvjetništvu sukladno Zakonu o lovstvu.

Predsjednik Lovačkog saveza obavijestio je zamjenika Sobotu da Lovački savez kao lovozakupnik zajedničkih lovišta  na području Koprivničko-križevačke županije te kao odgovorni za čuvanje lovišta koja nisu u zakupu, ima probleme sa štetama od naleta divljači na vozila, te kako bi po tom pitanju trebalo nešto mijenjati u sudskoj praksi.

Služba ureda župana