Župan i zamjenik Pal prisustvovali otvorenju 21. Državnog natjecanja u graditeljstvu u Križevcima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal prisustvovali su otvorenju 21. Državnog natjecanja učenika i učenica graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja „Gradimo zajedno našu Hrvatsku“ održanog u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima.

Ravnateljica Srednje škole Gordana Juran Ratković na samom početku uputila je pozdrave svim okupljenima te naglasila kako je škola odlučila preuzeti organizaciju natjecanja kako bi promovirali zanimanja u graditeljstvu i graditeljsku struku jer su ona deficitarna na području Koprivničko-križevačke županije, ali i na širem području Republike Hrvatske. Ravnateljica se osvrnula i na zapošljavanje te istaknula kako učenici koji završe školovanje za graditeljska zanimanja često dobiju posao istog dana po primitku svjedodžbe, ali jedini je problem što ne postoji dovoljan interes djece za upis tog smjera.

Sve prisutne pozdravio je i župan Koren te poželio svim natjecateljima sreću i uspjeh na natjecanju, ali i u daljnjem školovanju i radu.

U ime domaćina obratio se gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg koji je istaknuo kako u građevini čovjek ne radi sam, već u timu te da to govori dovoljno o ovom zanimanju, ali i pokazuje koliko je važno zajedništvo u svemu što radimo.

Služba ureda župana

Izvor slika: križevci.hr